Ga naar de inhoud

STICHTING LIRIO DE LOS VALLES

Waarom hebben wij gekozen voor de naam “Lirio de los valles” (lelietje van Dalen) en welke betekenis schuilt hierachter? We delen graag het verhaal achter onze naam en de symboliek die ermee verbonden is.
Het lelietje van Dalen, in het Spaans bekend als “Lirio de los valles”, is een prachtig, helderwit bloemetje dat symbool staat voor oprechtheid, discretie, absolute zuiverheid en onschuld. Deze symboliek vertegenwoordigt de kernwaarden en de manier waarop wij als hulpverleners handelen binnen Stichting Lirio.

De naam “Lirio de los valles” weerspiegelt ook de filosofie van onze stichting. Het lelietje van Dalen groeit voornamelijk in bosrijke gebieden, met name in dalen, en het is de enige plantsoort die gedijt in de schaduw. Dit kwetsbare bloemetje dat groeit in de schaduw en de dalen weerspiegelt onze doelgroep en de doelstellingen die we hanteren binnen Stichting Lirio.

We hebben bewust voor deze naam gekozen omdat het ons eraan herinnert dat we er zijn voor mensen die zich in moeilijke situaties bevinden of diepgaande uitdagingen het hoofd bieden. Net zoals het lelietje van Dalen groeit en bloeit in zijn specifieke habitat, geloven wij dat iedereen de potentie in zich draagt, om te groeien en bloeien vanuit het schaduwrijke dal. Ongeacht de omstandigheden.

Binnen Stichting Lirio streven we naar integriteit, oprechtheid en discretie in ons werk. We willen een veilige omgeving bieden waarin onze cliënten zich kunnen ontwikkelen en groeien, vergelijkbaar met hoe het lelietje van Dalen zijn weg vindt in de schaduwrijke dalen.

We hopen dat de naam “Lirio de los valles” een bron van hoop en inspiratie zal zijn voor onze cliënten. Samen werken we aan het bevorderen van welzijn, herstel en een betere toekomst.

ONZE MISSIE

De missie van stichting Lirio is om slachtoffers van seksueel geweld, of zoals wij ze liever noemen, “overlevers”, te ondersteunen in het (terug)vinden van hun zelfcompassie, eigenwaarde, zelfliefde en zelfvertrouwen.

Bij Stichting Lirio de los valles streven we ernaar om de kwaliteit van leven te optimaliseren voor die mensen die belemmerd worden om deel te nemen aan de maatschappij door onverwerkte problematiek. De ervaring leert dat het vinden van geluk soms erg pittig kan zijn, waarbij hulp of begeleiding wel eens nodig is.

Onze missie is niet alleen gericht op het bewustmaken van negatieve patronen en het leren omgaan met deze uitdagingen, maar gaat verder dan dat. We willen mensen motiveren om het geluk (weer) te vinden en zichzelf te ontwikkelen. Wij geloven dat negatieve gebeurtenissen getransformeerd kunnen worden tot bronnen van kracht.

Het terugvinden van zelfregie en weer de schrijver worden van het eigen verhaal is een essentieel onderdeel van onze missie. We geloven dat iedereen het vermogen heeft om zijn of haar leven in eigen handen te nemen en persoonlijke groei te realiseren.

Bij Stichting Lirio de los valles werken we met toewijding aan het vervullen van onze missie. We streven ernaar om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren waarin mensen kunnen helen, groeien en een leven vol vreugde en betekenis kunnen leiden.

Samen met onze cliënten, partners en gemeenschap willen we een grote verandering teweegbrengen. We willen het taboe doorbreken en het ongemak dat gepaard gaat met het thema seksueel geweld aanpakken, om zo een betere toekomst te creëren voor iedereen die onze steun nodig heeft.

"We streven ernaar dat negatieve gebeurtenissen
getransformeerd kunnen worden tot bronnen van kracht."

ONZE VISIE

Bij Stichting Lirio de los valles geloven we in de kracht van zelfcompassie, zelfvertrouwen, zelfliefde en eigenwaarde. Wij geloven dat dit de bouwstenen zijn voor een leven vol veerkracht en voldoening. Onze visie is om deze waardevolle aspecten te laten (her)ontdekken door overlevers van seksueel geweld.

Door middel van ondersteuning, liefde, begrip en gepersonaliseerde trajecten willen we een veilige ruimte creëren waar overlevers kunnen bloeien. We streven ernaar om hen te helpen hun eigen innerlijke kracht te (her)ontdekken en te omarmen.

Onze visie heeft te maken met een wereld waarbij er geen taboe meer heerst op seksueel geweld. We willen bewustwording creëren door middel van preventie en educatie om zo het ongemak en de schaamte uit de wereld te helpen.

Wil je meer weten of direct een afspraak maken?

WIJ ZIJN

Collette Janssens

Collette Janssens

R.Hom. /Registertherapeut BCZ

Klassiek Homeopaath &
Trauma Therapeut BCZ

Ik ben erkend Klassiek Homeopaat sinds 2005 en van daaruit heb ik vele aanvullingen gedaan op deze prachtige geneeswijze, allemaal met het doel om mensen te begeleiden op het pad van natuurlijke heling maar stiekem natuurlijk ook mijn eigen pad te leren kennen en uit te bouwen, ik ervaar mijzelf dan ook als een student van het leven.

Mijn aanvullingen

Sinds 2005 afgestudeerd aan de 6 jarige HBO opleiding School voor Homeopathie Amersfoort en werkzaam als Klassiek Homeopaath. 

Verdieping in andere vormen van homeopathie van homeopathoe zoals:
• *Inspiring Homeopathy & CEASE therapie volgens Tinus Smits
• Predictive Homeopathy volgens Dr. Prafull Viiayakar
• Verloskunde voor Homeopaten
• Integrale Orthomoleculaire Geneeskunde
• Orthomoleculair Afslankconsulent volgens de SOE
• EFT (Emotional Freedom Techniques)
• Gewicht – en voedingsdeskundige volgens de Bailine methode via Sonnevelt opleidingen
• de 3 Care voedingsmethode volgens 3 Care opleiding
• de Paleo methode volgens Evert Berkelaar
• Germaanse Geneeskunde volgens Mies Kloos
• Biografische Diepte coaching volgens Ab Straatman
• The Healthy Hart volgens IJsbrand & Ab Straatman
• Opleiding Medicijnwiel volgens Dr. H. de Vos en I. de Graaf
• Engelen Opleiding volgens Annelies Hoornik
• diverse opleidingen m.b.t. de Wet van de Aantrekking
• Healing & Reading volgens de Nieuwe Tijds Leiders
• Unleash the Power within volgens Tony Robbins
• Moeiteloos Manifesteren volgens Roy Martina

Conform de laatste eisen van de zorgverzekeraars voldoe ik aan het hebben van een door Cpion erkend diploma op het gebied van medische-, en/of psychosociale basiskennis volgens de Plato-eindtermen geregistreerd bij RBCZ en om mijn kennis bij te houden volg ik 5 keer per jaar nascholingen van diverse homeopaten uit binnen – en buitenland.

Ik ben geregistreerd bij de Nederlandse beroeps Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).

Als HBO opgeleide therapeut ben ik geregistreerd bij de RBCZ, het kwaliteitsregister voor therapeuten in Nederland.

Op zeer jonge – en op jonge leeftijd ben ik in aanraking gekomen met seksueel geweld en door de lange weg van mijn eigen heling wist ik als snel wat mijn doel in het leven was, namelijk andere mensen begeleiden op dat uitdagende pad van heling na seksueel geweld. Moeilijk maar niet onmogelijk en daar ben ik een van de voorbeelden van.

Naast mijn prachtige beroep ben ik de super trotse moeder van 4 prachtige kinderen waarvan drie meiden en een jongen. Met de oudste dochter (Delayla) is Stichting Lirio opgericht. Mijn daaropvolgende dochter (Charayza) heeft er in 2021 voor gezorgd dat ik de trotse abuela ben geworden van mijn eerste kleinkind en mijn 2 jongste kids (Aaliyah en Santiago) zijn mijn bron van inspiratie en steun. De aanvulling van mijn twee lieve schoonzoons op ons gezin maakt mij een rijk en dankbaar mens

Ik geloof erin dat hoe pijnlijk je leven ook lijkt te verlopen, JIJ degene bent die de macht en kracht heeft er toch je mooiste leven van te maken.

Mijn slogan is dan ook;
“Realiseer je met alles wat je denkt en doet, dat jij de creator van je eigen leven bent!”

www.collettejanssens.nl

Bright Fame - Delayla

Delayla van Hardenbroek

Sociaal werker &
Paardencoach

Hallo daar! Ik ben Delayla van Hardenbroek van Ammerstol, een sociaal werker gespecialiseerd in prostitutie, mensenhandel en seksueel geweld. Ik ben geboren in het bruisende Leiden in 1995. Samen met mijn geweldige partner en onze ongelooflijk schattige asielhond, geniet ik volop van het leven.

Als maatschappelijk werker zet ik mijn ervaring en passie in om mensen te helpen in situaties waar anderen misschien liever voor wegkijken. Ik geloof dat het belangrijk is om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken en ondersteuning te bieden aan hen die het nodig hebben.

Naast mijn opleiding in maatschappelijk werk ben ik ook gecertificeerd paardencoach. Het is geweldig om samen te werken met mijn eigen paard, Ushi Joe, die al meer dan 14 jaar mijn trouwe metgezel is.

Ik ben een natuur- en dierenliefhebber in hart en nieren. Maar wat me echt drijft, is mijn oprechte zorg voor mijn medemens. Al sinds mijn jonge jaren ben ik mij bewust van het leed in de wereld en wist ik dat ik wilde bijdragen aan het verbeteren van de situatie voor mens en dier. Daarom ben ik mede-oprichter van Stichting Lirio. Mijn doel is om de wereld een beetje mooier te maken en anderen te ondersteunen wanneer het leven soms wat zwaar valt.

Gerard Röling

Financieel Adviseur

Mijn naam is Gerard Röling. In maart 1944 ben ik geboren in de gemeente Mijdrecht. Mijn broers en ik zijn opgegroeid op een boerderij. Daar heb ik leren werken want alle arbeid ging in die tijd met de hand. Maar we konden er ook heerlijk spelen in schuren, op het erf of op zolders.

Het onderwijs trok mij aan. Eerst heb ik als meester 8 jaar op de lagere school gewerkt. Wat een heerlijke tijd. Maar ik wilde meer. Dus studeerde ik hard en werd ik leraar economie en wiskunde op de Mavo en later op de VMBO. Dat waren mooie tijden want op deze leeftijd willen de jonge mensen hun grenzen leren kennen. Het was leuk maar ook wel eens lastig om hen daarbij te helpen. Daarvan heb ik veel mogen leren.

Vanaf mijn 52e levensjaar ben ik handanalyse ofwel handlezen gaan studeren op de Academie Antropodynamica, toenmalig onder leiding van Edo en Amrita Sprong. Dat gaf heel veel inzichten want Edo koppelde de oosterse en westerse filosofie samen en verwerkte dat in de handanalyse. Ook de gedachten van Steiner werden daarbij niet vergeten. Amrita gaf cursussen in spirituele ontwikkeling. Deze periode was de belangrijkste in mijn geestelijke en spirituele groei.
Nu geef ik zelf les als leraar handanalyse op de Academie.

Dan komt de tijd om met pensioen te gaan. Ondanks dat ik nu 365 dagen per jaar vakantie heb, is het geen tijd om niets te doen. Integendeel! Nu pas heb ik tijd om dat werk te doen wat mijn hart me ingeeft. Behalve de cursus handanalyse heb ik ook tijd om me voor de medemens met geestelijke problemen in te zetten via deze stichting. Dat is de reden dat ik een bestuursfunctie heb aanvaard.